Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ;


Βασικός πυλώνας της στρατηγικής της Χρυσής Αύγης στην προσπάθεια της να εδραιωθεί στην ελληνική πολίτικη σκηνή, ήταν να κρύψει το νεοναζιστικό χαρακτήρα της, κουκουλώνοντας τα γνωστά χαρακτηριστικά (ΣΒΑΣΤΙΚΕΣ, ΧΙΤΛΕΡ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ κα). Μέχρι τώρα, με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα αυτοπροσδιορίζεται ως το μοναδικό εθνικιστικό κόμμα/κίνημα (λες και αυτό είναι καλύτερο).

Όμως μέσα σε διάστημα μικρότερο των είκοσι ήμερων, καταγράφηκαν οι τέσσερις παρακάτω διαφορετικές περιπτώσεις γεγονότων που πρωτοστάτησαν βουλευτές της ΧΑ, γεγονός που δημιουργεί ενδεχομένως νέα δεδομένα και ερωτήματα.

1.      Κάθε χρόνο στα τέλη Αυγούστου στο Γράμμο και στο Βίτσι πραγματοποιούνται εκδηλώσεις «για τη συντριβή του κομμουνιστοσυμοριτισμού». Φέτος, μεταξύ άλλων παραβρέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΧΑ και εκλεγμένος ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας, Χρήστος Παππάς. Στην ομιλία του έκανε λόγο για «προδότες, ανθέλληνες και ερυθρά σκουπίδια».

2.      Την ίδια περίοδο από το βήμα της βουλής ο βουλευτής της ΧΑ και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, υπερασπίστηκε το δικαίωμα της ΧΑ να αποκαλεί τους παρανόμους μετανάστες «σκουπίδια».

3.      Μερικές μέρες αργότερα, ο βουλευτής της ΧΑ Δημήτρης Κουκούτσης, επιτίθεται φραστικά και προπηλακίζει εντός του χώρου της βουλής, στον πρόεδρο της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδα, που βρέθηκε εκεί για να παραδώσει στον πρόεδρο της βουλής ψήφισμα διαμαρτυρίας. Ο ίδιος ο βουλευτής επιβεβαίωσε αργότερα σε τηλεοπτική εκπομπή το συμβάν, αποκαλώντας τους μετανάστες αδιακρίτως, «σκουπιδια».

4.      Με λίγες ώρες διαφορά, ορδές της ΧΑ υπο τις οδηγίες βουλευτών τους, έσπασαν τους πάγκους μικροπωλητών ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ με όλα αυτά να καταγράφονται από κάμερες. Το πρώτο συμβάν έγινε στη Ραφήνα στις 7/9 με πρωταγωνιστές τους βουλευτές Γιώργο Γερμένη και Παναγιώτη Ηλιόπουλο. Την επόμενη μέρα στο Μεσολόγγι πήρε τη σκυτάλη ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Η χρησιμοποιούμενη φρασεολογία προέρχεται από το ιδεολόγημα της καθαρότητας της φυλής, κάτι που χρησιμοποιήθηκε από το ναζιστικό καθεστώς, του επέτρεψε να θεμελιωθεί και του προσέφερε άλλοθι για τα κατοπινά εγκλήματα.

Οι οργανωμένες ομάδες μελών της ΧΑ, με πανομοιότυπη εμφάνιση και διακριτικά του κόμματος, έτοιμες να εκτελέσουν οποιαδήποτε «αποστολή» (συνοδεία στελεχών του κόμματος, παροχή «προστασίας» κρυφά και εσχάτως φανερά πογκρόμ) θυμίζουν τους σωματοφύλακες του Χίτλερ, που στη συνέχεια αποτέλεσαν τον πυρήνα των SS (Schutzstaffel).

Στο πρόσφατο παράδειγμα τα μέλη της ΧΑ, προκείμενου να προστατεύσουν τους νόμιμους μικροπωλητές από την αδικία που υφίστανται έναντι των παράνομων, δε δίστασαν να καταστρέψουν την πραμάτεια και τους πάγκους των δεύτερων. Για την υπόθεση όμως της πώλησης της Αγροτικής Τράπεζας που βούιξε ο τόπος και ενώ ο μόνος τρόπος να συζητηθεί το θέμα στην ολομέλεια ήταν η δική της θετική ψήφος στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, το αρνήθηκε. Πως λέμε αλλιώς δυο μέτρα και δυο σταθμά;

Βασική προϋπόθεση προστασίας από την αυθαιρεσία, είναι η οργάνωση του κράτους υπό τη ρητή διάκριση των εξουσιών. Η ανάληψη «πρωτοβουλιών» από το κόμμα, η υποκατάσταση δομών και λειτουργιών του κράτους, παραπέμπει ευθέως στο κόμμα ρυθμιστή όλων των κοινωνικών και κρατικών δραστηριοτήτων που δεν αμφισβητείται, δε λογοδοτεί πουθενά και δεν ελέγχεται από κανέναν. Με λίγα λόγια, ακριβώς όπως (αν και όχι μόνο) οι NAZI(Nationalsozialismus).

Όποιος ενδιαφέρεται για την κοινωνική ειρήνη και ευημερία, οφείλει να επιδιώκει τη δημιουργία θεσμών που δε θα χειραγωγούνται και να φροντίζει για την απρόσκοπτη λειτουργία τους. Οτιδήποτε άλλο είναι τουλάχιστον υποκριτικό.

Σίγουρα, η ΧΑ έχει το δικαίωμα να προσδιορίζεται όπως επιθυμεί. Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχει και μνήμη και ιστορικά διδάγματα και ιστορική γνώση και κρίση. Όλο και περισσότεροι δείχνουν να πιστεύουν το νέο look της ΧΑ και να γοητεύονται από αυτό. Όμως τα τελευταία παραδείγματα λειτουργούν λες και βάλθηκαν να επιβεβαιώσουν τη γνωστή λαϊκή ρήση «Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει». Εκτός και αν η ΧΑ απέκτησε τόση και τέτοια εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της που δεν την ενδιαφέρει να τηρήσει ούτε τα προσχήματα, κάτι που σε κάνει να αναρωτιέσαι, μήπως τελικά δε θέλει και τόσο να κρυφτεί;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου